Zelňáky

Počet osob:
2 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
30min

Věděli jste, že... Kysané zelí má významný zdravotní přínos? Je výborným zdrojem vitamínu C, bakterií kyseliny mléčné, v menší míře pak zdrojem vitamínu K a skupiny vitamínů B, minerálů jako draslík, vápník, fosfor, síra, hořčík či fluor. 

 zelnaky0.jpg

Recept podle Lucie Grusové z Paleosnadno naleznete zde.

Recept podle Beáty H.

  • Prosátou mouku spojíme v míse se sádlem a dobře vymačkaným a překrájeným kysaným zelím. 
  • Přidáme vajíčko, mleté škvarky a ochutíme solí a pepřem. 
  • Z těsta vyválíme na pracovní desce tenkou placku, kterou můžeme přenést na plech předem vyložený pečicím papírem. Můžema ale také vykrajovat např. kolečka nebo jiné tvary předem a péct tak v jednotlivých kouscích. To už je jen naše volba.
  • Pečeme zprudka a krátce pěkně do zlatova. Zelňáky nakrájíme na obdélníčky a podáváme k pivu, vínu nebo čaji. 
  • Nejlepší chuť mají ještě teplé. 
  • Díky přidanému sádlu si získají křehkost a křupavost, čímž nám vydrží i několik dnů a můžeme je tedy upéct do zásoby.

 Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz 

500 ghladká mouka
450 gkysané zelí
150 gsádla
1 lžícemletých škvarků 
1vejce (nemusí být)
 jemně mletá sůl
 pepř

 Zdroj foto: Paleosnadno.cz

Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Zelňáky

Podobné produkty

Loading...