Zapečená čočka s jáhly

Zapečená čočka s jáhly
Počet osob:
2 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
40min

Víte, že... luštěniny mají vysoký obsah bílkovin, obsahují značné množství vitaminů skupiny B a stejné množství železa jako žloutek?

zapečená_čočka_s_jáhly_na_sádle.cz0.png

  • Čočku propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Čočku vaříme do poloměka. 
  • Jáhly spaříme dvakrát vařicí vodou a poté je přidáme k poloměkké čočce. Společně dovaříme doměkka. 
  • Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do směsi čočky a jáhel. Vše promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C. 

TIP: Lze připravit také jako placky.

Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.

Nakupujete online? Co třeba nakoupit na kosik.cz

200 gčočky
200 gjáhly
velká cibule 
100 gsádla 
 sůl
 pepř
 majoránka
 drcený kmín
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Zapečená čočka s jáhly

Podobné produkty

Loading...