Zelník

Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
30min

sadlo-prispevky-999px_×_438px_-_návrh_bez_názvu_5.png

  • Na trošce sádla osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme a necháme vychladnout. 
  • Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (podle chuti česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem. 
  • Do vymazaného pekáče sádlem vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Odklopíme a dopečeme dozlatova.

TIP Báry J: "Zelník" podáváme teplý, ale výborný je také studený.

 Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.

1 kgoloupané vařené brambory
200 goloupaná cibule
400 gkysané zelí okapané (neproplachujte!)
300 guzený bok nebo libová slanina nebo klobása
1,5 lžičkykoření podle chuti (grilovací, česnek, paprika, majoránka, sůl, pepř, rozmarýn, tymián, sůl, pepř)
200 ghrubě nastrouhaný tvrdý sýr
100 gsádla
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Zelník

Podobné produkty

Loading...