Vepřové na kmínu

Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
50min

veprove-na-kmine-recept-nasadle.png

  • Maso dle svých preferencí zbavíme blán a pokrájíme na větší kostky. 
  • Cibuli, kterou jseme nakrájeli nahrubo restujeme ve vhodném hrnci na sádle dozlatova. 
  • Přidáme maso s veškerým kmínem a restujeme. 
  • Šťáva, kterou maso pustí se musí odvařit. 
  • Přidáme mouku a restujem do hněda. Přidáme vývar, sůl a pepř podle chuti. Po té co začne obsah hrnce vařit, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme, dokud není maso dokonale měkké. Zkontrolujeme chuť a případně dosolíme a opepříme. 
  • TIP Tomáše: Již zde by šlo skončit a servírovat s vhodnou přílohou. Já však směs přecedil přes síto do čistého kastrolu. Maso jsem pomocí vidličky natrhal. Odebral jsem si asi čtvrtinu omáčky a tu jsem v rendlíku redukoval na vyšším ohni na hustou omáčku . Do omáčky jsem vmíchal natrhané maso. Tuto směs jsem servíroval doplňenou bramborovou kaší a polníčkem.  

 

Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a náš fanoušek Tomáš.

700 gvepřová plec
1 velkácibule
3 lžícesádla 
1 litr vepřového nebo hovězího vývaru
1 vrchovatá lžícemouky
 sůl
 pepř
1 lžička drceného kmínu

 

Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Vepřové na kmínu

Podobné produkty

Loading...