Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
45min

Zdravé a chutné jídlo z "dílny" Lucie Grusové z Paleo snadno. 

sadlo-prispevky-999px_×_438px_-_návrh_bez_názvu-14.png

  • Proberte mangold a zbavte ho případných ovadlých částí. Opláchněte ho a pečlivě osušte. Z každého listu vyřízněte zářivě fialový stonek a dejte ho zatím stranou.
  • Nakrájejte nadrobno očištěné listy a cibuli. Rozehřejte si pánev, nechte na ní rozpusťte sádlo a orestujte cibulku. Jakmile cibule změkne, přihoďte k ní nakrájené listy a nechte je chvíli podusit. Směs vyndejte z pánve a nechte vychladit.
  • Do studené směsi přidejte vejce, mleté maso, sůl a pepř. Vše pečlivě propracujte do kompaktní hmoty. Z ní pak vytvořte placičky, které dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na přibližně 20 minut, dokud nezačnou zlátnout.
  • Očištěné stonky vložte do vroucí vody a vařte 10-15 minut. Jakmile jsou žebra mangoldu krásně měkká, vyjměte je z vody a prudce zchlaďte (například pod tekoucí ledovou vodou nebo v hrnci s vodou a pár kostkami ledu).
  • Co nejlépe osušené měkké stonky nakrájejte na malé kousky. Tím narušíte případná tužší vlákna, která se pak lépe rozmixují. Nakrájená žebra mangoldu rozmixujte spolu s majonézou a česnekem do hladké hmoty. Dejte vychladit.
  • Upečené karbanátky podávejte s ochucenou majonézou. Vše doplňte například upečenými batáty nebo celerovými hranolkami, popřípadě čerstvým zeleninovým salátem.


Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a paleosnadno.cz.

 

 500 gmletého libovějšího vepřového masa
 1 svazekmangoldu
100 gcibule
 1vejce 
 3 lžíce domácí majonézy
 1 stroužekčesneku
 sůl
 pepř
1 lžícesádla
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Podobné produkty

Loading...