Smažené žampiony

Počet osob:
2 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
30min

Věděli jste, že žampion je vlastně Pečárka polní?

 smazene-zampiony-na-sadle.png

  • Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme v rozšlehaném vejci a mandlové moučce a smažíme z obou stran na sádle. 
  • Podáváme s vařenou zeleninou, například tuřínem (na obrázku), mrkví a podobně.

Nutriční hodnoty: celkem 310 g surovin,  z toho bílkoviny: 21,5 / sacharidy: 12,5 / tuky: 46,2 / poměr tuky : bílkoviny + sacharidy 1,37:1

Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a výrobce bezobilného chleba PURETASTE.

Autorem receptu a fotografie je Ilona Dostálová

200 gžampiony
40 gmandlová moučka
10 glněné semínko
1 ksvejce
1 vrchovatá lžícemouky
 sůl
20 gsádlo na smažení 

 

Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Smažené žampiony

Podobné produkty

Loading...