Rybí polévka

Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Střední obtížnost
Doba přípravy:
1hod
Video náhled:
https://youtu.be/SZRjDui4PCM

Postup

 

  • Kostičky rohlíku, orestujeme dozlatova na suché pánvi.
  • Ke konci přidáme 1 lžíci másla a rozpustíme.
  • Krutony osolíme a posypeme petrželí.
  • Do litru vody vložíme rybí hlavu a odřezky, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř.
  • Na mírném plameni vaříme cca hodinu.
  • Scedíme.
  • Maso vybereme.
  • Rozpustíme si máslo a sádlo.
  • Cibulku orestujeme do sklovata.
  • Přidáme kořenovou zeleninu.
  • Restujeme.
  • Zasypeme moukou.
  • Zalijeme rybím vývarem.
  • Promícháme.
  • Přidáme muškátový oříšek.
  • Vaříme do měkka.
  • Nakonec přidáme maso, případně jikry a mlíčí.
  • Osolíme, opepříme.
  • Přidáme petrželku.
  • Přidáme krutony.

 

1cibule
2 lžicemásla
1 lžicesádla
2 lžicehladké mouky
1 hrstpetrželky
10 kuličekpepře 
4 kuličky nového koření
 sůl a pepř
1bobkový list
1mrkev
1petržel
 voda
1 špetkamuškátového květu
1rohlík
 kapří hlava skelet a další odřezky
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Rybí polévka

Podobné produkty

Loading...