Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 40 min
Ingredience
- 300-500 g hlívy ústřičné
- 3 lžíce sádla Brick
- 1/2 lžíce hladké mouky
- 1 ks větší cibule
- 1 a půl lžíce hladké mouky na zasmažení
- 2 lžíce sladké papriky
- 1,5-2 l hovězího vývaru
- 3-4 ks stroužků českého česneku
- 1 lžíce majoránky
- chilli podle chuti
- sůl
Příprava
- Na sádle Brick zpěníme cibulku, kterou ihned osolíme, aby pustila vodu, nezhnědla a nezhořkla.
- Na osmahnutou cibulku nasypeme mouku na zasmažení a připravíme jíšku neboli zásmažku přímo v polévkovém hrnci.
- Přidáme hrubě drcený pepř a vzápětí ihned mletou papriku a nakrájené tvrdší části hlívy – nožičky.
- Po několika vteřinách smažení zalijeme vše horkým vývarem.
- Uvedeme do varu a přidáme na pásky nakrájenou hlívu, nasekané tři stroužky českého česneku a vaříme až do změknutí hlívy.
- Několik minut před koncem vaření přidáme majoránku a rozetřený jeden stroužek českého česneku.
- Dochutíme dle vlastní libosti.
- Pokud máte rádi pálivá jídla můžete přidat chilli papričky, harissu nebo např. tobacco.
- Doporučujeme podávat s tmavým opečeným toustovým chlebem.