Pomalu pečená panenka

Pomalu pečená panenka
Počet osob:
2 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
3 hod

Lucie Grusová z Paleosnadno.cz nás zásobuje samými skvělými recepty!

 pomalu-pecena-panenka_nasadle.cz.jpg

  • Připravte si panenku – odkrojte jí tenký konec, aby vznikl rovnoměrný váleček.
  • Na prkénko si rovnoměrně rozsypte sůl, pepř a drobně pokrájené bylinky. Bylinky si vyberte podle chuti (tymián, rozmarýn, bazalka atp.)
  • Vepřovou panenku v této směsi obalte (válením a tisknutím k prkénku).
  • Rozehřejte si pánev na vysokou teplotu.
  • Jakmile je žhavá, nechte na ní rozpustit sádlo, teplotu stáhněte na cca 3/4 výkon a v rozpáleném tuku panenku zprudka osmahněte ze všech stran (z každé strany cca 1 minutu).
  • Panenku vyjměte z pánvičky, přemístěte ji do vhodné nádoby a nechte cca 2 hodiny péct v troubě na 70°C.
  • Pak troubu vypněte a maso v ní nechte vychladnout.
  • Před podáváním krájejte na tenké či naopak silnější plátky a podávejte podle vaší volby, třeba jako náhradu uzeniny (na obložený talíř, do míchaných vajíček, do ham-and-eggs atd.) nebo s vhodnou přílohou (uvařené batáty, brambory) a majonézou.

Dobrou chuť přeje tým redakce nasadle.cz a Lucie Grusová :-) 

300 - 400 gVepřová panenka
 Čerstvé bylinky podle chuti
 Sůl 
 Pepř
 1 lžíce Sádlo



Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Pomalu pečená panenka

Podobné produkty

Loading...