Mazanec

Mazanec
Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
1h 30min

Věděli jste, že... pečení mazance probíhalo tradičně na Bílou sobotu. 

sadlo_-_web.png

  • Rozinky naložíme do rumu. 
  • Připravte kvásek. Droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit. 
  • V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky nasáklé rumem, citronovou kůru, tři vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) a olej. Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto. Nechte hodinu kynout. 
  • Vykynuté těsto dáme na vál a propracujte jej. Těsto rozdělte na dva díly a vypracujte bochníky.  "Uplácané" bochníky vložte na plech s pečícím papírem. Po 30 minutnách bochníky pomažte vajíčkem a zasypte plátky mandlí. 
  • Pečte při 180 °C cca 45 minut.

 

Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.

4 lžíce rumu
150 grozinek
42 gdroždí
400 ml vlažného mléka
200 gkrupicového cukru
1 kghladké mouky
1/2 lžičkycitrónové kůry
4vejce
1/2 lžičkysoli
40 g másla 
vrchovatá lžícesádla
4 lžíceslunečnicového oleje
 plátky mandlí na posypání
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Mazanec

Podobné produkty

Loading...