Králík na česneku

Králík na česneku
Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
1h 30min

Věděli jste, že... králičí maso má velmi nízký obsah tuku? Obsah tuku se pohybuje mezi 0,5 - 3,9 %.

sadlo-prispevky-999px_×_438px_-_návrh_bez_názvu-4.png

  • Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 °C. Králíka opláchněte, osolte a položte do pekáče. Maso potřete sádlem jednou lzící. Další díl sádla vložte do pekáče se dvěma stroužky česneku a kuličkami pepřem. Maso podlijte polovinuo hrnku studené vody a posypte kmínem a solí.   Pekáč přiklopte druhým dílem a vložte jej do trouby.
  • Po půlhodině pečení králíka přelijte výpekem, znovu zakryjte, snižte teplotu o 20 stupňů a pečte další půlhodinu.
  • Zbývající stroužky česneku rozetřete se špetkou soli. Pastou potřete maso a dopékejte ještě další, třetí půlhodinu. Na posledních patnáct minut pekáč odklopte a případně vypněte horkovzduch, aby se maso nevysušilo.
  • Upečeného králíka vyjměte z pekáče a odstraňte z břišní dutiny pepř. Rozdělte maso na jednotlivé porce. Šťávu přeceďte do kastrůlku, poprašte moukou a povařte do zhoustnutí.

 

Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.

1králík
2 lžícesádla
 sůl
4 kuličky pepře
4 stroužky česneku
 drcený kmín
1 lžíce polohrubé mouky
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Králík na česneku

Podobné produkty

Loading...