Empanadas

Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
45min
Video náhled:
https://www.youtube.com/watch?v=z7TkYefV3BE

Příprava

Náplň:

  • Rozpustíme sádlo.
  • Orestujeme mleté maso.
  • Přidáme cibuli.
  • Přidáme chilil.
  • Přidáme rajčata.
  • Přidáme koriandr.
  • Dochutíme solí a pepřem.

Těsto:

  • V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Veprostřed uděláme důlek.
  • Přidáme máslo do důlku.
  • Přidáme vodu, aby se těsto spojilo.
  • Pomoučíme pracovní plochu.
  • Položíme na něj těsto.
  • Těsto uhněteme v hladkou kouli.
  • Přikryjeme fresh fólií
  • Necháme 20 minut kynout.
  • Pomoučíme pracovní plochu.
  • Vyválíme placku o průměru 20cm.
  • Lžičkou naneseme směs.
  • Rozetřeme po polovině placky asi 1cm od okraje.
  • Kraje potřeme vodou.
  • Placky přeložíme napůl.
  • Okraje zmáčkneme pomocí vidličky
  • Předehřejeme si troubu na 185 stupňů.
  • Pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  • Rozpustíme sádlo.
  • Necháme schladit a vyšleháme s vejcem.
  • Empanadas vyskládáme na pečící papír.
  • Potřeme z obou stran vejcem a sádlem.
  • Posolíme.
  • Pečeme cca 35 minut do zlatova.
  • Servírujeme na talíř. Dekorujeme koriandrem.
3 lžícesádla
400 gmletého vepřového masa
1paprička jalapeňos
1cibule
400 mldrcených rajčat
1 hrstkoriandru
2 hrnkypolohrubé mouky
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkasoli
60 gmásla
1/2hrnku vody
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Empanadas

Podobné produkty

Loading...