Brambory pečené v sádle

Počet osob:
4 osoby
Obtížnost:
Lehká obtížnost
Doba přípravy:
1h 30min

Víte, že... brambory mají různá lidová pojmenování pro brambory jsou velmi pestrá – bandory, erteple, grule, grumbíry, jablóška, kobzole, krumple, zemská jablka nebo také zemáky.

socky-sadlo-2.png

  • Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky 6 minut, poté brambory slijte a přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.
  • Pak dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě - klasická 220 °C, horkovzdušná 200 °C. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Vložte je do trouby a pečte 3/4 až 1 hodinu, dokud nebudou brambory křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte.
  • Podávejte posypané mořskou solí.

Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.

Nakupujete online? Co třeba nakoupit na kosik.cz

1 kgbrambor
180 gsádla
mořská sůl
Název:
Typ receptu:
Filtr:
 
Na sádle > Recepty > Brambory pečené v sádle

Podobné produkty

Loading...