Články

Stránkování

<1 2 3 4 5 6 78 >
 
 
22.5.2018 Ketodieta

Nedokážete si odepřít tučná jídla a zároveň toužíte zhubnout do plavek? Pak je pro vás ketogenní dieta ta pravá volba. S ketogenní dietou můžete jíst i například bůček, sádlo a klobásy a zároveň hubnout. Tajemství této diety tkví v tom, že jíte mnoho tuku a masa, ale omezíte cukry. Často slýcháváme, že přílišná konzumace masa a tuků je nezdravá, ovšem ketogenní dieta je postavená právě na nich. Do jaké míry je tento typ stravování zdravý? Může být příčinou zvýšené hladiny cholesterolu nebo například zácpy? Podívejme se na výhody a nevýhody ketogenní diety. Číst článek

18.5.2018 Sádlo a jeho využití v kosmetice

Příroda si umí vždy poradit a v každém podnebném pásu najdeme zdroje, které umožňují tamním živočichům žít. Zdroje a suroviny se liší, ale princip zůstává stejný. Například v teplejších pásech lidé hojně používají oleje, v chladných se využívá více sádlo a máslo. V našich podmínkách se sádlo odjakživa využívá nejen v kuchyni, ale i v lékařství nebo kosmetice. Někomu by se mohla zdát myšlenka sádla na obličeji nebo těle nepříjemná, ale z hlediska složení je to pro nás zcela přirozené.  Číst článek

18.5.2018 Sádlo je 8. nejzdravější potravina na světě!

Mezi lidmi neustále kolují mýty a polopravdy o prospěšnosti a škodlivosti různých potravin. Někdy se máme vyhýbat tukům, jindy zase cukrům. Člověk potom ani neví, co má vlastně jíst. Zdravé jídlo může totiž v různých kontextech znamenat různé věci. Je možné jednou pro vždy říct, které potraviny jsou ty nejzdravější? Podle autorů z britské BBC to možné je, protože vytvořili seznam stovky nejzdravějších potravin.  Číst článek

23.4.2018 Fitness trenér - Martin Novotný

Martin Novotný je fitness trenér, který připravoval mnoho známých závodníků. Pod jeho vedením získali medaile v Evropě i ve světě například Milan Šádek, Tomáš Bureš, Lukáš Topinka, Josef Furín, Barbora Benešová, Jitka Papežová a mnoho dalších. Provozuje a vlastní fitness centrum v Mostě, kde už při vstupu zaujmou vystavené medaile nejen jeho vlastní, ale i jeho svěřenců. Pravděpodobně nejcennější je pro něho medaile přímo od prezidenta světové federace IFBB Rafaela Santonji za celoživotní přínos pro fitness a bodybuilding. Martin je dvojnásobný mistr Československa v kulturistice a ve svém oboru velmi významná osobnost. Toto ocenění získal mimo jiné i proto, že jeho družstvo bylo 4x za sebou nejlepší na mistrovství světa, což je pro tak malou zemi obrovský úspěch. Ve 49 letech se stal poprvé otcem, narodil se mu syn Matýsek. Je vášnivý motorkář a zajímá se o astronomii. Číst článek

23.4.2018 Tuky umělé nebo přírodní?

Mezi námi snad není člověka, který by si jednou za čas nedal rád pořádný chleba se sádlem. Pokud ho někdo vyloženě odmítá z hlediska dodržování pravidel zdravé výživy, možná tak činí zcela zbytečně. Číst článek

18.4.2018 Smažíme na sádle

U některých kuchařů je to jasná volba, pokusme se vysvětlit, proč rádi smažíme na sádle. V základu je to jednoduché, zkuste to.  Číst článek

16.4.2018 Tuky v naší stravě Tuky v naší stravě hrají důležitou roli.

Tuky všeobecně jsou velmi často diskutovaným tématem mezi odbornou i laickou veřejností. Otázka, zda je pro člověka tuk zdravý či nikoli, se řeší neustále, a proto se poměrně často setkáváme s novými výzkumy a objevy v této oblasti. Jaké tuky jsou vhodné? Kolik jich zařadit do jídelníčku? Jsou pro nás opravdu nezbytně nutné? O problematice tuků a jejich vlivu na náš organismus existuje spousta informací, je ale nutné dávat si pozor na jejich objektivnost, neboť ještě více jich je polopravdivých, snad až mýtických, přestože byly odborníky již vyvráceny. Číst článek

11.4.2018 Sádlo k vaření prostě patří

V posledních letech se pořád diskutuje o tom, zda je sádlo zdravé, či nikoliv. Dnes už víme, že sádlo prospívá srdci. Samozřejmě v normálním množství. Dokonce i specialisté na výživu se přikládají k jeho používání. Pojďme se tomu podívat na zoubek. Číst článek

10.4.2018 Typy sádla

V poslední době se lidé stále častěji vracejí k tradičním živočišným tukům a je to jenom dobře. Pod vlivem různých marketingových kampaní jsme se od živočišných tuků na čas odvrátili, ale situace se pomalu začíná zlepšovat a my si vybíráme objektivněji. Často diskutovaným tématem mezi tuky je určitě sádlo, které se v našich zeměpisných podmínkách používá odjakživa, víte ale jaké jsou typy sádla a v čem se liší jejich vlastnosti a využití?  Číst článek

7.4.2018 Sádlo a vliv na zdraví Zdraví

Máte vysoký cholesterol? Začněte jíst sádlo! Ne, není to vtip. Nové vědecké výzkumy naprosto vyvrátily škodlivost živočišných tuků na naše zdraví. Naopak! Rozsáhlý výzkum živočišných tuků totiž potvrdil, že za vysokou hladinou špatného cholesterolu LDL mohou transmastné kyseliny, tedy tuky, které se vyrábějí průmyslovou metodou zvanou hydrogenace. Škodí i malé množství těchto transtuků a my bychom se jich měli v našem jídelníčku vyvarovat.  Číst článek

Na sádle > Články