Články

Stránkování

<1 23 4 5 6 7 8 >
 
 
24.2.2019 Sádlo: nová zdravá potravina

Kvalitním vepřovým sádlem v současné době již výživoví poradci neopovrhují. Sice k němu mají ještě stále rezervovaný přístup, ale vědí, že jeho konzumace v malém množství tělu neškodí. Je jen potřeba ho rozumně zařadit do jídelníčku. Záleží na tom, jakou dietu svým klientům s ohledem na jejich aktuální stav doporučují.  Číst článek

23.2.2019 Dycky Most! Rozhovor s jednou z postav seriálu Most!, vymahačem Zoranem Denis s Leošem Nohou

Zorana hraje Denis Žák z Mostu. Zkušený komparzista získal roli díky své hřmotné postavě. To, že bude seriál Most! tak úspěšný, vůbec nečekal. Ve svém životě již ztvárnil mnoho menších rolí, ale ta v seriálu Most! byla podle něj asi nejúspěšnější.  Číst článek

17.2.2019 Proč se říká, že je sádlo nezdravé? Je to pověra, nebo fakt?

Média, především televize jsou dnes velkými propagátory zdraví. Ovlivňují naše myšlení, naše skutky i to, co si vložíme v obchodě do košíku. V reklamách často vidíme margaríny a ztužené tuky a zdá se nám to tak v pořádku. Vždyť přece v televizi říkali, že jsou dobré pro naše tělo. Lidé se většinou chovají jako stádo. A tak, když máslo kupuje sousedka z horního patra a ta se v tom vyzná, zajdete si pro ně také. Málokdo z nás si však všimne i něčeho jiného než obrázku na přední straně obalu. Číst článek

12.2.2019 Vaření se sádlem

Sádlo je v kuchyni evergreen. Dříve to byl pro naše babičky jediný dostupný tuk, na kterém vařily, pekly a smažily. Sádlo je oblíbené i nyní. Mnoho kuchařů, ať už profesionálních, nebo těch, kteří vaří doma pro své blízké, ho rádo využívá.  Číst článek

9.2.2019 Druhy sádla

Úkol máte jasný: koupit sádlo. Ale přijdete do obchodu a jste zmateni. V regálu je několik druhů sádla. Od vepřového až po husí. A vepřového je tam hned několik typů. Dospějete k názoru, že koupě sádla není tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát.  Číst článek

5.2.2019 Vliv sádla na životní prostředí

Stoupajícím trendem posledních let je ochrana životního prostředí, ekologie v domácnosti a zero waste, tedy životní styl usilující o zmenšení produkovaného odpadu na minimum. Vytváření odpadu a ničení životního prostředí by se však mělo předcházet. Na to je třeba myslet už při výrobě věcí, potravin a kosmetiky. Mnoho látek je těkavých, uvolňujících se do prostředí a na jejich výrobu je nutné velké množství surovin. Číst článek

29.1.2019 Sádlo lze konzumovat i při dietě

Říkáte si asi, jak jde dohromady spojení sádlo a dieta. Ale vězte, že i kvalitní vepřové sádlo lze konzumovat při dietě. Může jít dokonce i o redukční dietu, pokud se při ní držíme hesla „všeho s mírou“.  Číst článek

18.1.2019 Jak poznáme kvalitní hřbetní sádlo?

Pokud si také rádi pochutnáváte na čerstvém chlebu se sádlem a solí nebo na variantě s hořčicí a vařenými vejci, pak je důležité, abyste na tuto pochoutku použili kvalitní vepřové sádlo. Samozřejmě i k jiným účelům je zapotřebí kvalitní sádlo. Můžete si na něm usmažit třeba řízky nebo ho použít jako hlavní ingredienci při výrobě krému. O konečném výsledku vždy rozhoduje právě jeho kvalitaČíst článek

14.1.2019 Sádlo a jeho dietetické vlastnosti ve srovnání s ostatními tuky

Říkáte si asi, jak jde dohromady spojení sádlo a dieta. Ale vězte, že i kvalitní vepřové sádlo lze konzumovat při dietě. Může jít dokonce i o redukční dietu, pokud se při ní držíme hesla „všeho s mírou“.  Číst článek

6.1.2019 Sádlo v zahraničních kuchyních II.

Česká kuchyně je velmi bohatá na suroviny a chutě. Je plná smažených, pečených a nadívaných jídel. V českých receptech naleznete spoustu brambor, knedlíků, omáček a masa na milion způsobů. Už jsme se také naučili používat více typů tuků. Tedy máslo, olivový a slunečnicový olej a tradiční sádlo, které však bylo ještě nedávno zatracováno. Jak je to však ve světě? Najdeme sádlo i v zahraniční kuchyni? Číst článek

Na sádle > Články