Články

Stránkování

12 3 4 5 >
 
 
16.11.2018 Celý rozhovor s Uršulou Klukovou Rozhovor s Uršulou Klukovou

Je v naší kotlině větší odborník na pravou českou kuchyni než Uršula Kluková? Podívejte se na rozhovor s touto legendou naší kuchyně. Číst článek

15.11.2018 Sádlo a jeho účinky na zdraví

  Číst článek

15.11.2018 Sádlo – tradiční potravina, používaná k přípravě jídla i pro hlavy státu

V kuchyni se v současné době rádi vracíme k tradičním, původním surovinám. K něčemu, co se přirozeně vyskytuje v přírodě a co lze použít takřka v syrovém stavu. Mezi takové potraviny patří i vepřové sádlo, které zažívá renesanci. Naštěstí. Dříve bylo předními odborníky na výživu zatracováno. Dnes už se ví, že tuky v omezené míře neškodí. Pokud hledáte ty správné, je třeba volit takové, které mají vysokou teplotu bodu přepalování. Ty patří k nejzdravějším. A mezi takové řadíme i vepřové sádlo. Jeho bod přepalování je 190 °C. Číst článek

15.11.2018 Hřbetní sádlo

Kvalitní vepřové sádlo získáváme z několika částí prasete. Záleží na umístění v těle zvířete. Jak jsme uvedli v článku o jednotlivých typech sádla, je možné z prasete získat několik druhů sádla, kdy každý z nich může být vhodný k trochu jinému použití.  Číst článek

15.11.2018 Sádlo a vitamíny

Pokud budete chtít udělat něco pro své zdraví a sníst potravinu bohatou na vitaminy a další důležité živiny, asi těžko sáhnete po sádle. A přitom klidně můžete, sádlo je totiž super potravina, která zaujme přísunem skutečně zdravých živin. Také jste překvapeni?  Číst článek

8.11.2018 Rozhovor s Uršulou Klukovou II. a tip na její recept na uhlířinu! Uhlířina podle Uršuly

Uršula Kluková si s náma popovídala o svých oblíbených receptech. Zkusíte její specialitku? Číst článek

7.11.2018 Rozhovor s Uršulou Klukovou a tip na její recept na bramborák Bramborák na sádle s mrkví podle Uršul

Uršula Kluková si s náma popovídala o svých oblíbených receptech. A kdo z nás by nemiloval dobře osmažený bramborák? Číst článek

1.11.2018 Soutěžte s Uršulou Klukovou a vyhrajte kávovar Soutěžte s Uršulou Klukovou

Těžko byste dříve hledali domácnost, kde by sádlo nemělo své místo. Nyní je sádlo opět na vzestupu, a to díky návratu k tradičním potravinám. Sádlo tak znovu nabírá na popularitě a získává tak své čestné místo v moderním jídelníčkuČíst článek

15.10.2018 Soutěžte s námi o dýňovou kuchařku!

Jak na to? Jednoduše! Více v článku! Číst článek

10.10.2018 Sádlo a tradiční pokrmy

Internet a časopisy jsou plné receptů, co udělat na sádle nebo se sádlem. Podívejme se na ty nejznámější z nich, které už znaly i naše babičky a prababičky. Sádlo jako dostupná ingredience se objevovalo v mnoha receptech již před lety. Dříve bylo zvykem, že na venkově se ve skoro každé chalupě chovalo prase a po jeho porážce se pak z části  připravovalo sádlo.  Číst článek

Na sádle > Články