Články

Stránkování

12 3 4 5 6 7 8 >
 
 
17.3.2019 Proč jíst sádlo?

...spousta důvodů, proč se zakousnout do sádla.  Číst článek

16.3.2019 Sádlo není zdraví škodlivé

O sádle a jeho účincích na zdraví se píše a mluví velmi často. Vepřové sádlo rozděluje odbornou i laickou veřejnost na dva tábory, na příznivce a odpůrce.
 
V různých vědeckých studiích staršího data se píše o negativním účinku sádla na lidský organismus. Poukazují především na spojitost se srdečním onemocněním anebo se zvýšeným cholesterolem. V současných vědeckých studiích se uvádí, že tato spojitost se nepotvrdila. Záleží totiž velmi na tom, jaké sádlo a v jakém množství se konzumuje.
 
Nejkvalitnější vepřové sádlo je sádlo hřbetní. Hřbetní proto, že podkožní tuková tkáň je uložena na svalovině kolem páteře. Také se mu říká řemenové. V nabídce firmy Brick je hřbetní sádlo jedním z top produktů, který je mezi zákazníky velmi oblíben. Pokud máte při koupi sádla možnost zjistit, čím bylo prase krmeno, tak neuroendokrinolog Thomas Sherman, profesor fyziologie na Georgetown University Medical Center, doporučuje dát přednost sádlu z prasete, které bylo chováno přirozeně na pastvinách. Má totiž vyšší hladinu mononenasycených a polynenasycených tuků než běžně chovaná zvířata, která jsou krmena obilím.
 
Jak dále uvádí, je potřeba se podívat na celkovou stravu a životní styl jedince, než se soustředit na jídlo nebo vyhýbání se určitým potravinám. Při volbě vhodné diety pak doporučuje zaměřit se na správnou rovnováhu uhlohydrátů s tuky a bílkovinami a správnou rovnováhu tuků.
 
Dnes platí, že pokud dodržujete zdravý životní styl, máte dostatek pohybu, pestrou stravu a méně stresu, pak se nemusíte obávat občasné konzumace kvalitního vepřového sádla.
 
Zdroje: Washingtonpost  Číst článek

11.3.2019 Sádlo jako domácí lék

Nejlepší věci v domácnosti jsou takové, které lze použít mnoha způsoby. Nemusíte pak vlastnit tolik různých zbytečností. Stačí jeden pořádný produkt a je vystaráno. Číst článek

3.3.2019 Sádlo jako součást jarního detoxu

Jaro už je za dveřmi, a tak možná přemýšlíte o tom, co udělala s vaším tělem zima. Asi si říkáte, že menší detox organismu by byl vhodný. Po náročných dlouhých zimních dnech si tělo potřebuje odpočinout a nabrat síly na jarní sluníčko.  Číst článek

26.2.2019 Tři důvody, proč jíst sádlo

Na světě je spousta možností, jak se stravovat. Existuje nespočet doporučených způsobů. Od těch vědeckých až po laické. V posledních letech byly ve velké oblibě diety, zaměřující se na veškeré tzv. light potraviny. To znamenalo jíst náhražky tuku, tuk úplně vyřadit z jídelníčku, konzumovat velké množství mléčných výrobků a zeleniny a omezit maso a ovoce. Jenže se postupem času zjistilo, že tudy cesta nevede. Ne, že by to nemělo kýžený efekt, zhubnete, ale nebudete se vůbec cítit dobře. Vaše tělo bude sice vypadat štíhle, ale uvnitř bude volat o pomoc. A to jistě není ta správná cesta. Číst článek

24.2.2019 Sádlo: nová zdravá potravina

Kvalitním vepřovým sádlem v současné době již výživoví poradci neopovrhují. Sice k němu mají ještě stále rezervovaný přístup, ale vědí, že jeho konzumace v malém množství tělu neškodí. Je jen potřeba ho rozumně zařadit do jídelníčku. Záleží na tom, jakou dietu svým klientům s ohledem na jejich aktuální stav doporučují.  Číst článek

23.2.2019 Dycky Most! Rozhovor s jednou z postav seriálu Most!, vymahačem Zoranem Denis s Leošem Nohou

Zorana hraje Denis Žák z Mostu. Zkušený komparzista získal roli díky své hřmotné postavě. To, že bude seriál Most! tak úspěšný, vůbec nečekal. Ve svém životě již ztvárnil mnoho menších rolí, ale ta v seriálu Most! byla podle něj asi nejúspěšnější.  Číst článek

17.2.2019 Proč se říká, že je sádlo nezdravé? Je to pověra, nebo fakt?

Média, především televize jsou dnes velkými propagátory zdraví. Ovlivňují naše myšlení, naše skutky i to, co si vložíme v obchodě do košíku. V reklamách často vidíme margaríny a ztužené tuky a zdá se nám to tak v pořádku. Vždyť přece v televizi říkali, že jsou dobré pro naše tělo. Lidé se většinou chovají jako stádo. A tak, když máslo kupuje sousedka z horního patra a ta se v tom vyzná, zajdete si pro ně také. Málokdo z nás si však všimne i něčeho jiného než obrázku na přední straně obalu. Číst článek

12.2.2019 Vaření se sádlem

Sádlo je v kuchyni evergreen. Dříve to byl pro naše babičky jediný dostupný tuk, na kterém vařily, pekly a smažily. Sádlo je oblíbené i nyní. Mnoho kuchařů, ať už profesionálních, nebo těch, kteří vaří doma pro své blízké, ho rádo využívá.  Číst článek

9.2.2019 Druhy sádla

Úkol máte jasný: koupit sádlo. Ale přijdete do obchodu a jste zmateni. V regálu je několik druhů sádla. Od vepřového až po husí. A vepřového je tam hned několik typů. Dospějete k názoru, že koupě sádla není tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát.  Číst článek

Na sádle > Články